Karukera Rhum Vieux Reserve Speciale

Karukera Rhum Vieux Reserve Speciale är en klassisk, korrekt och strikt Agricole-rom. Så om du inte gillar fransk rom så behöver du knappt läsa vidare – för Vieux Reserve Speciale kommer inte att övervända dig till den sidan.

Vi har bara prover så vi kan inte ge något omdöme på flaskan – men färgen är ren och gyllengul. Som många strikta agricole-rom så är den lite åt det blekare hållet.

Aromen är lite rivig och känns lite omogen, men för att vara en ganska ung agricole så är den ändå ganska snäll.

Smaken är stilig, utan några större särdrag. Det som ticker ut mest i smaken på Karukera Rhum Vieux Reserve Speciale är att eftersmaken är extremt lång!

Rhum Vieux Reserve Speciale är som sammanfattning ganska bra balanserad Agricole. Har du inte druckit Agricole-rom tidigare, så är Rhum Vieux Reserve Speciale ett okej alternativ att prova – den är verkligen en klassisk Agricole. (Även om 599kr kanske är lite saftigt om det sen visade sig att Agricole-rom inte var din grej…)
Vid provningen matchar vi den mot den lite dyrare Karukera 1999 – och då känns Rhum Vieux Reserve Speciale lite mer av en spritig. Ska den komma till sin fullständiga rätt så behöver den nog blandas ut med lite sockerrörs-sirap och en klyfta lime.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.