Det kom lite som en överraskning att vi fick prova Havana Club Maximo på UK RumFest 2015. Så det blev ett snabbt beslut att vi fick passa på att betygsätta den på plats! Vi ser inte i budgeten att vi kommer att få till en provning på den igen inom en överskådlig framtid.

Havana Club Maximo ligger alltså på runt 15.000 kr (utomlands), och varje rom kommer med ett signerat certifikat för att styrka dess äkthet. Maximo är Havana Clubs riktiga flaggskep, och målgruppen för ett köp är nog mycket begränsad. Vi tar såklart prislappen med oss i vårt betyg, men vi kan heller inte sätta den i jämförelse med en “liknande” rom i tusen-kronors-klassen.

Havana Club Maximo har en mycket fruktig arom med lite rökig jäst ton. Aromen för nästna tankarna till rom från Jamaica. (Även om så inte är fallet så klart.)

Den mesta av sötman har lagt sig i Maximo, så det här är inget för den sockersugne. Istället så är det mycket torra toner av fat, tobak och läder – med en liten underliggande ton av stram vanilj.

Aromen och smaken är mycket bra balanserad, och det är exakta strama kryddiga karaktärsdrag som avslutar upplevelsen.

Precis som man kan förvänta sig så är Havana Club Maximo en mycket bra rom! Är det ett samlarobjekt? Ja, det får vi verkligen säga. Men köper du den för att samla så skulle vi rekommendera att du bibehåller flaskan oöppnad.

Är det ett köptips annars? Om du har en enormt fet plånbok, så visst kan du göra det. Det är utan tvekan en rom som kommer att imponera!

havana-club-maximo-photo10-2015

4 Comments

 • Ami skriver:

  Jag köper gärna den. Jag nås på nr 076-1787667

 • Pertti Tikkanen skriver:

  Tydligen slut på Master of Malt :)

 • Magnus skriver:

  Jag köpte en flaska för 6000kr ink klubbavgift på systembolagets auktion. Funderar väl mest nu om jag ska öppna den eller inte, jag vill ju testa men är mer eller mindre livrädd för att jag ska känna att jag köpt grisen i säcken.

  • RomRom skriver:

   Vi hade nog sparat den oöppnad – om inte annat till något mycket speciellt tillfälle! 6000 kronor var ju ett väldigt väldigt bra pris – så du skulle kanske kunna sälja den med vinst inom en ganska snar framtid.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.