Estate Versailles 2003 är buteljerad av Rombo.dk – och kommer i en mycket begränsad upplaga på 293 flaskor. (291 om man räknar bort våra två flaskor!)

Estate Versailles 2003 kommer från Demerara Distillers Limited (Diamond Distillery). Mer bestämt så kommer den från Versaille – en av deras mycket gamla “Wooden pot stills”. Den kommer ursprungligen från Versaille-plantagen – som också låg vid Demerara-floden i Guyana – innan den lades ner. Men numera finns alltså den minst 150 år gamla pannan på på Diamond Distillery.

Enligt Rombo, så är Estate Versailles 2003 lagrad i 8 år i Guyana, och sen lagrad i 6 år i Skottland och Danmark.

Till det yttre så är Estate Versailles 2003 mycket blygsam. Den är till och med lite svår att fota. Men låt inte det yttre lura dig – innehållet har mycket högre kvalitet och charm än flaskan i sig. I glaset är det sen en mörk vacker kopparton – som känns typisk för regionen.

Det tar en liten stund för Estate Versailles 2003 att vakna till i glaset. Sen smyger det fram en trevlig blommig ton, med en lätt rökighet.

Men det är i smaken som Estate Versailles 2003 kommer till sin rätt. (Som om att du bara skulle dofta på den?) Den är lagom karaktärsfull och len. Det är ganska kryddiga peppriga toner, som hålls upp av lätt sötma och fat.

Estate Versailles 2003 kommer i en mycket begränsad upplaga – och den är ett ytters bra tillfälle att få utforska rom från en 150+ år gammal “wooden pot still” – till en rimlig peng! Inte helt otippat så finns den bara på Rombo.dk.

One Comment

 • Cristian skriver:

  Hej RomRom,

  Hur jämför sig detta mot t ex El Dorado 12, 15. Kanske inte ingen bra jämförelse men med tanke på att vi pratar om en Demerara på 14år.

  Jag slängde en mejl till Rombo för att fråga om romen är naturligt. Dvs inget socker eller karamell.
  Hoppas dem svarar: ”JA Estate Versailles är en naturlig rom”
  Med tanken på att det är en begränsad buteljering så kan en köp vara intressant.

  Cheers
  Cristian

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.