Dictador 20

Dictador 20:s spännande flaska fick oss att hoppas på något fint! Dock så blev vi snabbt varse om var detta kunde sluta – vi fick nämligen servera oss själv av denna rom. Mer var rommen (eller vi) inte värda! Dictador 20 doftar ek och vanilj men även tyvärr en obehaglig kemisk doft. Smaken är bättre, men den omvänder oss inte. Smaken har nyanser av trä, frukt och karamell – vilket låter lovande! Men vi tycker inte Dictador 20 får till det helt enkelt! Det finns så många liknande rom som smakar mycket bättre!

Helhetsbetyget av Dictador 20 dras ner av den i underkant sparsamma presentationen på rom-mässan i Berlin 2011. Ja, vi kanske låter kräsna – men som vanligt är det inte bara rommen som styr betyget – det påverkas även av presentationen.

2 Comments

  • Sebastian skriver:

    Tycker faktiskt om denna rom, men jag förstår samtidigt att den inte tilltalar alla. Men gillar man lakrits och tyngd i smaken så är det en lysande rom. Jag ger 75 av 100.

  • Jocke skriver:

    Tycker det är lite synd att ni låter era subjektiva upplevelser vid sådana saker som hur produkterna presenterats på en mässa dra ner betyget. De som köper Dictador kommer inte att ha någon presentation på någon mässa att utgå från utan kommer att använda sig av de referenser som finns – däribland romrom – för att bilda sig en uppfattning, och då missfärgas omdömet av parametrar som inte har någon som helst relevans för smak/doft/kropp.

    Med detta sagt vill jag dock tillföra att betyget för Dictador 20 är alldeles för högt satt. Detta är i sanning den torraste rom jag har i samlingen och i smak överträffas den bara av Pyrat XO i vidrighet. Den luktar konstigt, med en stark lakritsaktig doft, sprit och fat. Den smakar torrt – visst, det finns lite sötma i den omedelbara tungan men det klingar snabbt av och spritigheten tar över för att avslutas med en överdriven anis-ton som drar åt gummihållet. Eftersmaken är, bokstavligen, alkoholmarinerade cykeldäck med ett antal misslyckande lagningar med hjälp av diverse vulkaniserande limtyper.

    Jag har sett Dictador 20 kamma hem närmast full pott på olika romsajter, men jag måste antingen ha fått en smakruinerad flaska eller så har den här rommen en smak som inte alls passar mig. Jag hoppas på det senare, för nog tusan har jag smakat bättre rommar – till och med dom med obskyra etiketter som bara säljs som drinkrom i taxfree-butikerna.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.