Den rom som 1423.dk producerar är nästan alltid i absolut toppklass, det är därför det kommer en lite kort och besviken recension av Compañero Gran Reserva Jamaica/Trinidad.

Compañero Gran Reserva Jamaica/Trinidad var i lucka nummer 6 på 2016 år romkalender – och även där var den en besvikelse.

Compañero är planerad att vara en serie med spännande kombinationer av rom. Vi tror att det kommer att komma mycket riktigt kul framtida “släpp” – men Compañero Gran Reserva levde inte upp till förväntningarna

Compañero Gran Reserva Jamaica/Trinidad är en blend av Pot Still rom från Jamaica, och Column still från Trinidad. Den äldsta rommen i blenden är 15 år.

Den jamaicanska delen ska bidra med en pigg och fruktig arom, och Trinidad-delen ska bidra med styrka och volym. Men vi tycker inte att det håller ihop riktigt. Det blir lite för spretigt och spritigt. Tanken är superbra – att kombinera två stilar för olika ändamål, men den här gången gifte det sig inte. Men vi ser fram emot framtida kombinationer ändå!

Vill ni testa den – och skapa din egna åsikt – så finns den för mycket prisvärda 299 dkk på Rombo.dk: https://rombo.dk/companero-gran-reserva.html

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.