Chairman's Reserve Forgotten Casks

Vi börjar testen av Chairman’s Reserve Forgotten Casks med en liten PR-historia:

Den andra maj 2007 brann det i St Lucia Destillers destilleri. (Vi gissar på på att det brinner ganska ordentligt när ett spritdestilleri börjar brinna!) De flesta förvaringlokalerna brann ner, vilket gjorde att man var tvungen att hitta alternativa ställen att förvara sin rom. Några av dessa ställen glömdes bort, för att sedan hittas flera år senare! Därav “Forgotten Casks”. Om det finns någon som helst sanning i detta lämnar vi osagt, men det är i alla fall story bakom Chairman’s Reserve Forgotten Casks.

Chairman’s Reserve Forgotten Casks har en vacker naturligt mörk färg – så provningen börjar i helt rätt riktining!

När vi sedan kommer till aromen så sammanfattar vi den som “tung”. Den är lite ovanlig, med starka inslag av läder och russin. Vi tror inte att aromen på Forgotten Casks passar alla – man bör nog undvika att plocka fram den till folk som är ovana vid rom!

Smaken är sen väldigt komplex – men vi tycker att den är kul! Det är mycket kryddighet och söt torkad frukt – och som med aromen, så är det en lite udda upplevelse! I eftersmaken så kommer sedan russinen tillbaka – även det på ett komplext sätt tillsammans med kryddsmak!

Chairman’s Reserve Forgotten Casks är en rom lite av den “gamla skolan” och känns ganska typisk för Saint Lucia! Den är lite spretig men på ett lite kul sätt! Hittar du den för runt 350 kr så tycker vi att den är ganska prisvärd, och ger den en svag sjua!

Chairman's Reserve Forgotten Casks

One Comment

 • Stefan Persson skriver:

  Denna kommentar handlar om den ”vanliga” Chairmans Reserve.
  Skriver några rader om den då många är intresserade av bra rom till bra pris. Denna rom av engelsk typ är i genomsnitt 5 år gammal och lär inte ha något tillsatt socker.
  På bolaget finns den i beställningssortimentet för 355kr, men på nätet ligger den på ca 200kr före tillkommande kostnader.
  Här finns smaker av bl a honung, russin, vanilj, frukt, tobak och ek. Den är mycket smakrik och komplex och lär säljas och drickas i enorma mängder på St. Lucia.
  Jag tycker det är en mycket bra vardagsrom, den når dock inte riktigt upp English Harbour 5år som ligger i ungefär samma prisklass på nätet, men något dyrare på bolaget.
  Avslutningsvis en rom till bra pris som verkligen rekommenderas.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.