Brugal Extra Viejo

Brugal Extra Viejo är inget annat än en drinkrom. En helt okej sådan, till ett helt okej pris! Brugal Extra Viejo har en ganska fin mörk färg, så det yttre är fint! Sen kan vi tycka att fisknätsstrumpan som flaskan vilar i känns lite billig! Arom och smak då? Lite rökig är den, och med ganska svaga toner av vanilj, nöt och kaffe! Inget som sticker ut direkt, men eftersmaken är lite väl mycket rök och fat! Detta gör att vi bara kan rekommendera den som en drinkrom – till drinkar som du vill ha lite kraft i. Brugal Extra Viejo ska helt enkel inte drickas rent!

Vi tycker att Brugal har en aningens tråkig paketering och profilering – men ju mer vi tänker på det så kanske den är helt okej för ändamålet! Brugal ska blandas med cola, och tillsammans med ett amerikanskt läskmärke så kanske deras ”New York Rangers logotyp” är helt rätt!

Vi gjorde en andra avsmakning av Brugal Extra Viejo efter att ha fått en flaska från en vän till RomRom.se. Vi upptäckte lite sköna nyanser av citrus i arom och smak, vilket ger lite extra karaktär! Stort tack för den fina gåvan!

6 Comments

 • Jonas skriver:

  Brugal Extra Viejo var den första rom jag drack för smakens skull. Jag köpte en liten flaska direkt från deras fabrik i Dominikanska Republiken när jag var 24 år och det är fortfarande än av mina favoriter. Jag förstår varför man kan tycka att det är en ”drinkrom” som inte borde drickas rent, men för mig bär den med sig minnen från tiden i Dominikanska och kommer alltid ha en särskild plats på rom-hyllan för mig.

  Tröttnar man på att dricka den rent så kan jag tipsa om att blanda ut den med vanilj-cola. Blir supernice! :)

 • ROMek skriver:

  Hur kan man skriva att rök och fat skulle vara en nackdel, är för mig en gåta…

 • Aplatanado skriver:

  Har ännu inte provat Siglo de Oro, konstigt nog. Ser fram emot det!

  • junior skriver:

   Jag köpte en flaska som förvarades oöppnade nästa ett år i skåpet, mina förväntningar var höga men fick ett ytterligare besvikelse från brugal, brugal faller helt enkelt inte i min smak, inte prisvärd.

 • Aplatanado skriver:

  Håller inte med. Brugal Extra Viejo avnjuts ren eller med lite is. Är min favorit (och dominikanernas) framför utmanaren Barceló Gran Anejo, i denna prisklass.

  Men, kanske har den blivit lite sämre sedan familjen Brugal sålde firman till britterna?

 • Martin skriver:

  Ni borde ta och prova Brugal Siglo de Oro.
  Helt galet god rom. En av de bästa jag smakat.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.