Bristol Classic Rum Rockley Still Barbados 1986

Bristol Classic Rum Rockley Still Barbados 1986 är en mycket stadig rom, med väldigt mycket karatär! Rockley Still 1986 har lagrats i 22 år, vilket har gett den väldigt starka smaker! Den har en liten mjuk ton av sötma, men det som dominerar mest i både arom och smak är tjära, och med det ganska mycket rökighet. Vi tycker att den är bra, men ganska krävande! Gillar du din rom lite mer åt det rökiga hållet, eller vill dricka den med lite is, så är Rockley Still 1986 ett mycket bra alternativ!

Bristol Classic Rum Rockley Still Barbados 1986 har lagrats sina sista år i gamla Madeira-fat, vilket har gett lite karaktär av torkad frukt och russin. Men det är nog ändå mest tjära och fat som har satt det starkaste avtrycket!

Bristol Spirits har gjort det till sin grej att köpa upp begränsade upplagor rom, och paketera dem under sitt varumärke. Kul lösning egentligen – den enda tråkiga är att om du tycker att du hittat en riktig pärla från något litet destilleri bland Bristol Classics rom, så är det ju egentligen Bristol själva som har ”hittat” den. Om ni förstår vad vi menar?

Vi gillar Bristol Rockley Still 1986, men ska vi vara riktigt objektiva, så blir det lite tråkigt att paketeringen blir väldigt opersonlig. Vi förstår att det måste vara så, men lite trist är det.

Vill ni prova Bristol Rockley Still 1986 utan att punga ut med de 1631 kr som den kostar på Systemet? Gå till Supper i Stockholm (eller kanske i Åre), och prova en tvåa!

5 Comments

 • Ulf Weinreder skriver:

  Såg namnet Supper för första gången nu, och upptäckte att den finns i Göteborg nu också – gissa om jag skall besöka dem… :)

 • Pär J skriver:

  Har nu beställt denna (Sherry finish) omtalade rom från Cognac Paradise. Ligger på erbjudande någon dag till.

 • Pär J skriver:

  En mycket spännande rom som får lovord var man än läser. Provade den på Akkurat i Stockholm och wow vilken smakupplevelse.
  Dock svår att få tag på men kan privatimporteras från Star Cigarr för ca 2000 kr.

  Har det att den finns i sherry-lagring också, vet dock inte hur den skiljer mot Madeira-lagringen.

  • FreddeM skriver:

   Hårda grabbar ;-)

   Låter spännande! Får testa en skvätt på välsorterad bar alternativt besöka trevlig granne…

 • Timmy skriver:

  Roligt med bra betyg på en lite tyngre rom. Denna är en personlig favorit som ligger flera klasser före all annan rom enligt mig.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.