Berry Bros & Rudd Guyana Demerara Rum 1988

Berry Bros & Rudd Guyana Demerara Rum 1988 är lite knepigt att namnge, då det är destillat från Enmore, men rommen är buteljerad av Berry Bros & Rudd. Men nu gör vi det enkelt för oss och kallar den för Berry Bros & Rudd Guyana Demerara Rum. Och 1988 är den från. Den har sedan dess lagrats i 20 år i amerikanska bourbonfat. Ungefär så mycket behöver vi berätta, utan att gå in i detalj på hur Demrara rom är lite speciell, för då kommer vi alltid till själva betyget!

Färgen är extremt blek, vilket gör Guyana Demerara Rum 1988 lite extra intressant att prova! Men det första som möter oss är ju då såklart aromen. Aromen på Guyana Demerara Rum 1988 är bland det värsta vi har varit med om! Och då har vi ändå testat en del finkel! Det luktar fukt, källare och blött trä. Inte så kul alltså.

Smaken på Guyana Demerara Rum 1988 är faktiskt inte så hemskt hemsk ändå! Den har nästan ingen sötma alls, och smakar mycket barr och fat! Vi är inga stora whisk(e)y-kännare, men för oss så smakar Guyana Demerara Rum 1988 lite som en Single Malt? Och det är ju inget fel med det, men det är ju rom vi vill dricka!
Men vi låter den ganska hyfsade smaken lyfta upp Berry Bros & Rudd Guyana Demerara Rum 1988 till en svag tvåa!

One Comment

  • Timmy skriver:

    Svag 2a hmm. Bedrövligt att se rom som negrita och bacardi black högre rankade. Jag kan förstå att smaken inte tilltalar alla men man bör kunna bedöma romkvalite utanför sina egna smakgränser. Skulle vilja påstå att smaken har rostad karraktär och drar åt marsipan. 6-10p borde vara en rimlig bedömning. Trots mina klagomål på poängsättningen vill jag ge er beröm för arbetet med romsidan.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.