Bacardi Gold

Till att börja med ska vi försvara oss mot alla som kommer att undra varför Bacardi Gold inte listas under Kuba på vår sida. Bacardi har sitt ursprung in Kuba, men Bacardi Gold lagras, framställs och tappas i Puerto Rico – som, beroende på hur man ser det kan klassas som USA. Så.

Tillbaka till rommen. Bacardi Gold är en ganska ljus lagrad rom, som bara lovar att den har lagrats i minst ett år. Aromen är inte så kraftig, men ger en liten doft af vanilj. Smaken är som förväntat aningen spritig, men vi kan känna inslag av nötter, kryddor och tropisk frukt! Men det spelar egentligen inte så stor roll, då vi bara skulle använda Bacardi Gold som en drinkrom. Och det är en mycket bra sådan. Den ligger bra i  pris också, så det är synd att den bara finns i beställningssortimentet på Systembolaget. Så passa på att köpa den på taxfree om du är ute och reser – så får du med dig en mycket bra prisvärd drinkrom hem.

cuba-libre-gift-box-rum-photo02

cuba-libre-gift-box-rum-photo03

cuba-libre-gift-box-rum-photo08

cuba-libre-gift-box-rum-photo12

One Comment

  • Per skriver:

    Instämmer med det här ovan. Bacardi Gold är dessutom godare än Bacardi Superior i såväl Cuba Libre som Mojito. Har man tidigare tyckt om Barracuda Gold som tyvärr inte längre säljs så kan jag våga lova att man även kommer att uppskatta Bacardi Gold. Den har allt och mer därtill som jag uppskattade hos Barracuda Gold. Slutligen när Bacardi Gold även kostar lika mycket som Bacardi Superior gör på Systembolaget dvs 249 kr a’ 70 cl så är det ingen tvekan om att det är Bacardi Gold ni bör välja över Bacardi Superior.

Leave a Reply