Många av er känner kanske igen Appleton Estate Rare Blend under det gamla namnet Appleton Estate Extra Old 12 Year. Att de har bytt namn tycker vi är en bra förändring – det är mer spännande att höra vad Appleton vill profilera sin rom som – än hur gammal den är.

Appleton Estate Rare Blend kommer i Appletons fantastiskt fina flaska – som får den att kännas exklusiv och unik. (Som det mesta ur Appletons uppställning.) En sak som imponerar i all Appletons rom är den tydliga och vackra färgen – som kommer igenom i både flaska och glas.

Appleton Estate Rare Blend är en typisk jamaicansk rom – men en ganska snäll sådan. På ett bra sätt. Aromen är precis lagom kraftig – med mycket inslag av torkad frukt och vanilj.

Övergången till smak är perfekt balanserad. Fruktigheten hänger kvar, men lyfts upp ytterligare av kryddighet och fat.

Appleton Estate Rare Blend är så prisvärd så att det är svårt att veta vad man ska göra med den. Så vårt betyg blir ytterligare lite högre tack vare den mångsidigheten man får för under 400 kronor på Systembolaget.

Förra flaskan:

Appleton Estate Extra 12

 

One Comment

  • Krille skriver:

    Denna var en riktigt positiv överraskning. Jättegod med härlig fat smak och lite rökighet. God styrka med. Väl värd att prova för endast 389kr.
    Mvh:Krille

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.