Vi plockade valde att sätta Angostura No.1 Cask Collection Once Used French Oak på silverplatsen på vår topplista för 2015 – och nu kommer äntligen betyget på den!

Till det yttre så håller Cask Collection Once Used French Oak exakt samma känsla och format som den första upplagan Angostura No.1 Cask Collection, men istället för den vinröda paketeringen så kommer den nu i en blå-lila klädsel.

preview-angostura-no-1-second-edition-french-oak-10

Aromen är fantastiskt givande, men mycket nötig sötma, men med lite pigg fruktighet.

I smaken så är det nötigheten som tar övertaget, men utan att bli för mycket. Angostura lyckas igen med en rom som ger precis lagom lång eftersmak. Den har plockat upp en del fatkaraktär, som balanseras upp med en lagom stark kick och ett lagom sött avslut.

Det är mycket vi tycker om med Angostura. De har ett arv och ett varumärke som gör att de sticker ut på marknaden – utan att göra allt för mycket väsen kring sig. Angosturas produkter känns alltid väldigt planerade och precisa. Ser man över hela produktserien så kan det spreta lite – mycket på grund av Angostura 1919 – men varje rom för sig känns genomtänkt och lyckad.

Angostura No.1 Cask Collection Once Used French Oak var Angosturas andra upplaga i serien Cask Collection, och vi ser mycket fram emot den tredje (och sista) upplagan. Och vi ser extremt mycket fram ett eventuellt nytt produktsläpp från Angostura – som vi hoppas kommer under 2016.

Läs mer blandad information om Angostura No.1 Cask Collection Once Used French Oak här.

preview-angostura-no-1-second-edition-french-oak-17preview-angostura-no-1-second-edition-french-oak-13preview-angostura-no-1-second-edition-french-oak-18

4 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.