Vi fick en uppdatering om att Bacardi arrangerar ett nytt koncept som går under namnet ”Rum Month”. Det låter riktigt trevligt – även om tajmingen kanske inte är den bästa. Men vi hoppas att det är ett återkommande koncept om inte annat. Vi hoppas få till ett par besök till några av de ställen som deltar! Information om Rum Month:

I en månad framöver arrangeras ”Rum Month” i Stockholm. På tretton olika restauranger och barer runtom i staden kommer romen att hyllas genom specialframtagna menyer och drinkrecept, där allt från klassiker som Daiquiris till mer moderna romdrinkar frontas.

”Rom är en av de mest mångsidiga spritsorterna och det finns många olika sätt att njuta av den. Därför vill vi hylla den genom samarbeten med tretton av de främsta drinkbarerna i Stockholm, och bjuda stockholmarna på det absolut bästa som romen har att erbjuda”
– Richard Man, Bacardi-ambassadör i Norden.

Följande barer och restauranger är med och arrangerar Rum Month i Stockholm:

  • Tjoget
  • Apo
  • Bar Gemma
  • Paradiso
  • Supper
  • Häktet
  • Pharmarium
  • Mr. French
  • Le Hibou
  • Calle P
  • Nytorget 6
  • Apropos
  • Sjö och Land

För er som inte har möjlighet att besöka någon av barerna, så har de gjort drinkrecepten publika. Här kommer en del av dem:

BAR: LE HIBOU
DRINK: CLASSIC PINA COLADA

  • 4,5 CL BACARDI CARTA BLANCA
  • 4,5 CL ANANASJUICE
  • 2 CL COCO LOPEZ (KOKOSKRÄM)
  • 0,5 CL LIMEJUICE

SKAKA ALLA INGREDIENSER I EN COCKTAILSHAKER, SILA SEDAN UPP I ETT LOWBALLGLAS FYLLT MED KROSSIS.

  • GLAS: LOWBALL
  • GARNITYR: ANANAS OCH KÖRSBÄR

BAR: HÄKTET
DRINK: HALF BAKED PINA COLADA

  • 5 CL BACARDI CUATRO
  • 5 CL BAKAD ANANASJUICE (TILLAGA EN ANANANS UTAN SKAL I UGN PÅ 150GRADER I 60 MINUTER, LÅT DEN SEDAN SVALNA OCH MIXA SEDAN NER TILL EN JUICE/PURÉ OCH FÖRVARA I EN FLASKA.)
  • 3 CL LIMEJUICE
  • 1 CL COCO LOPEZ
  • 4 DASH ANGOSTURA BITTERS

SKAKA ALLA INGREDIENSER I EN COCKTAILSHAKER OCH SILA SEDAN UPP I EN TIKI MUGG ELLER HIGHBALLGLAS.

  • GLAS: TIKI/HIGHBALL
  • GARNITYR: ROSTAD KOKOS

BAR: CALLE P
DRINK: MIAMI VICE

  • 5 CL BACARDI CUATRO
  • 3 CL LIMEJUICE
  • 2 CL COCO LOPEZ
  • 2 CL JORDGUBBSOCKERLAG (VÄRM UPP 2 DL STRÖSOCKER OCH 2 DL VATTEN, VÄRM UPP TILLS DET BÖRJAR KOKA, HÄLL SEDAN SOCKERLAGET ÖVER 500 GRAM FRYSTA JORDGUBBAR OCH LÅT DET STÅ OCH DRA I CIRKA 2 TIMMAR. SILA BORT JORDGUBBARNA OCH HÄLL UPP SOCKERLAGET I EN FLASKA.)
  • 2 ST JORDGUBBAR
  • 4 CL ANANASJUICE

MIXA ALLA INGREDIENSER I EN BLENDER MED EN SKOPA KROSSIS

  • GLAS: HURRICANE/HIGHBALL
  • GARNITYR: JORDGUBBAR

BAR: LE HIBOU
DRINK: CLASSIC MOJITO

  • 4,5 CL BACARDI CARTA BLANCA
  • 2 CL LIMEJUICE
  • 2 CL SOCKERLAG
  • 10-12 MYNTABLAD
  • 7-9 CL SODAVATTEN

MIXA ALLA INGREDIENSER I ETT HIGHBALLGLAS TILLSAMMANS MED KUBIS FÖRUTOM SODAVATTEN. FYLL SEDAN PÅ MED IS OCH TOPPA MED SODAVATTEN.

  • GARNITYR: MYNTABLAD/ANGOSTURA BITTERS
  • GLAS: HIGHBALLGLAS

BAR: HÄKTET
DRINK: POLLINATION

  • 5 CL BACARDI CARTA BLANCA
  • 4 CL LIMEJUICE
  • 3 CL HONUNGSSOCKERLAG (MIXA 2 DELAR HONUNG MED 1 DEL VARMT MEN INTE KOKANDE VATTEN.)
  • 10-12 MYNTABLAD
  • 4 CL SODAVATTEN
  • 1 TESKED BIPOLLEN

HÄLL ALLA INGREDIENSER FÖRUTOM SODAVATTNET I ETT HIGHBALLGLAS OCH FYLL PÅ MED KUBIS, TOPPA SEDAN MED SODAVATTNET.

  • GLAS: HIGHBALL
  • GARNITYR: MYNTA

BAR: CALLE P
DRINK: MOJITO ROYAL

  • 5 CL BACARDI CUATRO
  • 3 CL LIMEJUICE
  • 2 CL SOCKERLAG
  • 10-12 MYNTABLAD
  • 4-5 CL MARTINI PROSECCO

METOD: HÄLL I ALLA INGREDIENSERNA I ETT HIGBALLGLAS UTOM PROSECCON, FYLL SEDAN PÅ MED KUBIS OCH RÖR OM, TILLSÄTT SEDAN MER IS OCH TOPPA MED PROSECCO.

  • GLAS: HIGHBALL
  • IS: KUB
  • METOD: BYGGD
  • GARNITYR: MYNTA

BAR: LE HIBOU
DRINK: CLASSIC DAIQUIRI

  • 6 CL BACARDI CARTA BLANCA
  • 2,5 CL LIMEJUICE
  • 1,5 CL SOCKERLAG

SKAKA ALLA INGREDIENSER I EN COCKTAILSHAKER MED KUBIS, SILA SEDAN UPP I ETT COCKTAILGLAS

  • GLAS: COUPETTE

BAR: HÄKTET
DRINK: NEROLI COCKTAIL

  • 3 CL BACARDI CARTA BLANCA
  • 3 CL BACARDI CUATRO
  • 3 CL LIMEJUICE
  • 2 CL APELSINCORDIAL (BLANDA 50 CL FÄRSKPRESSAD APELSINJUICE MED 500GRAM STRÖSOCKER, RÖR OM TILLS SOCKRET LÖST SIG OCH FÖRVARA I EN FLASKA I KYLEN.)
  • 2 DASH ANGOSTURA BITTERs
  • 2 DASH APELSINBLOMSVATTEN

SKAKA ALLA INGREDIENSER I EN COCKTAILSHAKER MED KUBIS OCH SILA SEDAN UPP I ETT COCKTAILGLAS.

  • GLAS: COUPETTE

BAR: CALLE P
DRINK: DRY DAIQUIRI

  • 4 CL BACARDI CARTA BLANCA
  • 1 CL MARTINI BITTER
  • 2 CL PASSIONSFRUKTSOCKERLAG
  • 3 CL LIMEJUICE

METOD: SKAKA ALLA INGREDIENSER I EN COCKTAILSHAKER OCH SILA SEDAN UPP I ETT COCKTAILGLAS

  • GLAS: COUPETTE

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.